main logo
705

DDOS a publicat documente obținute de hackeri despre politicieni ruşi

Un grup autointitulat Distributed Denial od Secrets (DDOS) a postat online, ceea ce grupul susţine ca ar fi, într-un efort de transparenţă colectivă, o cantitate imensa de emailuri care au fost sparte și documente despre „politicieni ruşi, jurnaliști, oligarhi, figuri religioase și cunoscute”.

DDOS a publicat documente obținute de hackeri despre politicieni ruşi

Grupul anunță că materialele au fost publicate „pentru a permite accesul liber la date de interes public”.

Co-fondatoarea grupului, jurnalista americană Emma Best a declarat publicației Daily Beast că unele materiale au fost greu de amplasat pentru cercetători, dar că grupul caută să le pună pe toate într-un singur loc, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

Unele materiale fiind deja cunoscute, altele ar fi „necunoscute” sau „uitate”. Într-o declarație pentru postul nostru de radio, jurnalista americană a spus că este greu de stabilit ce cantitate este publicată acum pentru prima oară.

Unele materiale care sunt publicate acum de DDOS au fost publicate deja – precum emailurile consilierului preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, Vladislav Surkov. 

Spargerea contului de email al consilierului Kremlinului a fost revendicată de hackeri ucraineni în 2016, iar emailurile publicate arătau implicarea înaltului oficial al Kremlinului în activitatea separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei. 

La data aceea, Kremlinul afirmase că ar fi fost posibil ca emailurile să fie truncate.

Gruparea DDOS susţine că documentele publicate astăzi includ materiale despre „naționaliști”, „separatiști” și „teroriști” care acționează în Ucraina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării