164
0
David Sassoli transmite că nu există progrese în negocierile privind Brexit
164
0

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat marţi, după o întâlnire cu premierul britanic Boris Johnson, că „nu există progrese” în convorbirile privind o ieşire ordonată a Marii Britanii din UE.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat marţi, după o întâlnire cu premierul britanic Boris Johnson, că „nu există progrese” în convorbirile privind o ieşire ordonată a Marii Britanii din UE, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Sassoli a spus că Johnson i-a dat răspunsuri vagi la întrebările sale privind păstrarea unei frontiere deschise între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit, relatează Agerpres.

„Noi (Parlamentul European) nu vom aproba un acord care subminează Acordul din Vinerea Mare şi procesul de pace (pe insula Irlanda) sau compromite integritatea pieţei noastre unice”, a precizat Sassoli într-un comunicat.

„Există două alternative la un acord în această conjunctură: o amânare sau un ‘no deal’ ”, a adăugat el.

David Sassoli a mai spus că Boris Johnson şi-a reiterat poziţia sa cunoscută, respectiv că nu va solicita UE amânarea datei Brexitului după 31 octombrie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter