main logo
791

David Cameron: Boris Johnson a mințit în timpul campaniei pentru Brexit

David Cameron, fostul premier al Marii Britanii, spune că Boris Johnson nu a crezut în idea de Brexit, dar a susținut-o pentru a-și lansa cariera politică.

David Cameron: Boris Johnson a mințit în timpul campaniei pentru BrexitFoto: independent.ie

Cameron urmează să își lanseze săptămâna viitoare o carte, iar ziarul Sunday Times a publicat, duminică, extrase din viitorul volum intitulat „For the record”, scrie Business Insider, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

„El [Johnson] nu a vrut să riște să permită altcuiva mai bine poziționat – în special, Michael Gove (n.r. în prezent ministru în guvern) – să câștige capital de imagine”. 

Fostul prim ministru adaugă: „Concluzia cu care am rămas este că el [Johnson] a riscat totul pentru ceva în ce nu credea, doar pentru că l-ar fi ajutat în cariera politică”. 

Cameron a fost cel care a convocat referendumul din 2016 și a susținut tabăra pro rămânerii în UE. Imediat după vot, el a demisionat și s-a retras din viața publică, apărând rareori pentru a comenta criza politică britanică. 

În extrasul publicat duminică, Cameron îl acuză, de asemenea, pe Johnson că a mințit în timp ce făcea campanie pentru Brexit. 

„Boris a condus autobuzul în jurul țării, dar a lăsat adevărul acasă”, spune Cameron.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării