main logo
769

Date alarmante: Ninge cu particule de plastic la Cercul Polar

Ninge cu particule de plastic la Cercul Polar. Este concluzia unor cercetători germani și elvețieni, după numeroase teste.

Date alarmante: Ninge cu particule de plastic la Cercul Polar

Zeci de microparticule de plastic au fost găsite în zăpadă și în bucățile de gheață, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Oamenii de știință spun că au rămas șocați de numărul imens de particule de plastic pe care le-au găsit în regiunea artică: peste 10.000 de particule per litru. Acest lucru înseamnă că până și în astfel de locuri îndepărtate oamenii respiră microplastic, deși consecințele acestui fapt pentru sănătatea oamenilor sunt încă neclare.

Mai mult, cercetătorii au găsit și particule de cauciuc, vopsea și posibile fibre sintetice. Aceștia sunt nedumeriți însă de distanțele atât de mari care au fost străbătute de particulele microscopice din atmosferă, căzute odată cu ninsoarea.

Acesta descoperiri au fost publicate în revista științifică „Science Advances”.

„Ne așteptam să descoperim ceva contaminare în zonă, dar această cantitate de microplastic este șocantă”. Microplasticele sunt definite ca fiind particule cu o mărime de sub 5 milimetri”, a declarat coordonatorul cercetării, Dr. Melanie Bergmann, pentru BBC.

Oamenii de știință cred că particulele de plastic sunt împinse de curenții de aer, iar apoi, prin mecanisme care nu sunt încă înțelese pe deplin, transportate pe distanțe lungi prin atmosferă. Particulele sunt apoi purtate de ploaie și zăpadă până la sol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării