main logo
581

Danezii comentează cu umor și îngrijorare ideea lui Trump

Fostul premier danez Lars Lokke Rasmussen se numără printre politicienii danezi care și-au exprimat uimirea față de știrea că președintele american Donald Trump ar fi interesat să cumpere Groenlanda.

Danezii comentează cu umor și îngrijorare ideea lui Trump

„E probabil o glumă de 1 aprilie, dar total pe lângă calendar!”, a scris Rasmussen pe Twitter, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

„Wall Street Journal” a scris joi că Trump, care va vizita la începutul lunii septembrie Danemarca, și-ar fi întrebat consilierii dacă ar avea sens ca Statele Unite să cumpere Groenlanda, insulă imensă din Atlanticul de Nord, puțin locuită și acoperită în mare parte de ghețuri, care este parte autonomă a Danemarcei. 

Parlamentara Aaja Chemnitz Larsen, unul din cei doi deputați care reprezintă Groenlanda în Parlamentul de la Copenhaga, a scris pe Twitter: „Nu, mulțumim. 

Dimpotrivă, am vrea un parteneriat mai bun și mai just cu Danemarca”. 

Martin Lidegaard, specialist în probleme internaționale al social-liberalilor danezi, și-a exprimat speranța că ideea lui Trump este o simplă glumă, adăugând: „Dacă ar fi adevărată, ar fi o idee teribilă, cu riscul militarizării Groenlandei”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării