main logo
3723

Danemarca anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina

Ministrul danez de Externe, Lars Lokke Rasmussen, a anunțat joi un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina în valoare de 750 de milioane de euro, potrivit serviciului de presă al MAE danez, citat de agenția Ukrinform.

Danemarca anunță un nou ajutor militar pentru UcrainaFoto: digi24.ro

„Bucuros să anunț un nou pachet de sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 750 de milioane de euro pentru susținere apărării sale aeriene și a artileriei sale. Danemarca caută de asemenea oportunități de a investi în industria militară a Ucrainei”, a afirmat Rasmussen, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Danemarca „stă ferm” alături de Ucraina și poporul său, a adăugat acesta. Ministrul danez al Apărării a făcut un anunț similar pe rețeaua X, menționează agenția Reuters.

Agenția Ukrinform a făcut cunoscut mai devreme că șeful biroului prezidențial ucrainean Andri Iermak și șefa guvernului danez, Mette Frederiksen, au discutat despre ajutorul militar pentru Ucraina și viitorul Summit global pentru pace ce urmează să aibă loc în Elveția.

În capitala daneză s-a desfășurat marți și miercuri Summitul pentru Democrație, eveniment la care au participat, pe lângă Iermak și oficial ucraineni, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precum și președintele Consiliului European, Charles Michel. 

Pe data de 8 mai, președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a discutat cu șefa guvernului danez soluții de accelerare a transferului de aeronave de luptă F-16 către Ucraina.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării