main logo
1205

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, PAS ar pierde majoritatea

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul „Șor” ar fi fracțiunile ce vor reprezenta Legislativul de la Chișinău, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PAS ar pierde majoritateaFoto: Știri.md

După sondajul prezentat de către iData - Date Inteligente și cercetarea realizată de către IMAS, la comanda companiei „Public Media”, arată că, comuniștii și socialiștii ar acumula în viitorul Legislativ mai multe voturi decât partidul care se află acum la guvernare, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.

Din numărul total de respondenți, cei mai mulți și-ar da votul pentru BCS - 33,4%, PAS ar obține 24,1% din sufragii, iar Partidul Politic „Șor” ar aduna 12,2%.

Potrivit studiului, Partidul Nostru, Partidul Democrația Acasă, Platforma DA, PDM, PDCM, AUR, PUN nu ar ajunge în Parlament, acumulând mai puțin de 5%, fiind insuficient pentru a trece de pragul electoral.

Totodată, 7,0% dintre cetățeni au declarat că nu s-ar prezenta la urna de vot, iar 14,5% au spus că nu știu ce să răspundă.


Cercetarea sociologică este la comanda companiei „Public Media”, realizată în perioada 6-18 iulie 2022, pe un eșantion de 1.007 respondenți, 18 ani și peste, în 82 de localități din Republica Moldova.

Eroarea maximă de eşantionare este de ±3.1%.

Barometrul socio-politic prezentat de IMAS:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării