main logo
2891

Cutremur puternic în Italia: Multe clădiri au fost avariate

Un puternic cutremur a avut loc duminică seara, în Italia, cu epicentrul la 30 de km de Roma.

Cutremur puternic în Italia: Multe clădiri au fost avariateFoto: ansa.it

Un cutremur cu magnitudinea de 3.7 grade pe scara Richter s-a produs duminică seara, la ora locală 20:43 (19:43 GMT), la 30 de km de Roma, unde a fost resimţit de o parte din locuitori, a anunţat Institutul italian de geofizică, informează dpa şi AFP, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

Epicentrul seismului produs la 9 km adâncime s-a aflat la 3 km nord-est de oraşul Colonna.

În capitală nu au fost semnalate pagube sau victime, conform informaţiilor din mass-media italiană. O linie de metrou a fost însă temporar închisă pentru efectuarea unor verificări, după care circulaţia a fost reluată pe tronsonul respectiv. 

Primarul oraşului Colonna, Fausto Giuliani, a declarat pentru agenţia de ştiri ANSA că mai multe clădiri au fost avariate.

'A fost multă teamă, toată lumea a ieşit în stradă', a mai spus primarul localităţii.

Capitala italiană nu se află într-o zonă cu risc seismic ridicat, dar cutremurele care au loc în regiunea învecinată Abruzzo, o zonă cu activitate seismică puternică, sunt deseori resimţite la Roma. 

Cutremure cu magnitudine mare se produc în mod obişnuit în Italia. În august 2016, aproximativ 300 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 6.2 grade, care a afectat oraşul Amatrice din centrul Italiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării