main logo
404

Cutremur de 6,3 pe Richter în Japonia. Anunțul făcut de autorități

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe Richter a avut loc, vineri dimineața, în prefectura Miyazaki din sud-vestul Japoniei.

Cutremur de 6,3 pe Richter în Japonia. Anunțul făcut de autorități

Autoritățile au anunțat că nu există riscul producerii unui tsunami, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Seismul a fost resimţit în special în prefectura Miyazaki şi o parte a regiunilor învecinate, fără vreun risc de tsunami, a precizat Agenţia meteorologică japoneză care a evaluat şi ea magnitudinea la 6,3, informează AFP.

O conferinţă de presă a specialiştilor acestui organism era prevăzută mai târziu în cursul dimineţii pentru a explica mecanismul cutremurului.

Potrivit jurnaliştilor postului naţional de televiziune, NHK, aflaţi la faţa locului, nu s-au raportat pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale importante în minutele care au urmat acestui cutremur de pământ cu o durată de peste zece secunde, arată imaginile înregistrate automat de camerele video ale NHK care se declanşează în cursul seismelor.

Operatorii centralelor nucleare situate în zona adiacentă nu au semnalat nicio anomalie.

Japonia, situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, este afectată de peste 20% din cele mai puternice cutremure de pământ care se înregistrează anual în lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării