main logo
3231

Curtea Penală Internațională emite mandat de arest pe numele lui Putin

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis mandate de arestare pentru președintele Vladimir Putin și comisarul prezidențial al Rusiei pentru drepturile copilului, Maria Alekseyevna Lvova-Belova.

Curtea Penală Internațională emite mandat de arest pe numele lui Putin

Într-o declarație, CPI a spus că există „motive rezonabile” pentru a crede că liderul rus „poate răspunde penal” pentru „crime de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea a transferului ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei către Federația Rusă” în teritoriul ocupat ucrainean, transmite Știri.md cu referire la The Guardian.

De asemenea, există „motive rezonabile” pentru a crede că Lvova-Belova „poate răspunde penal” pentru „crime de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei către Federația Rusă”.

Reprezentanta Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a venit, la scurt timp, cu o reacție după decizia CPI.

„Deciziile Curții Penale Internaționale nu au nicio semnificație pentru țara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic.

Rusia nu este parte la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și nu are nicio obligație în temeiul acestuia. Rusia nu cooperează cu acest organism, iar posibilele indicații de arestare venite de la Curtea Internațională de Justiție vor fi nule din punct de vedere juridic pentru noi”, a transmis Zaharova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării