main logo
450

Cursă cu ouă la Casa Albă: Cum a fost sărbătorită a doua zi de Paște

Cea de-a doua zi a Paștelui catolic a fost sărbătorită la Casa Albă cu tradiționala întrecere cu ouă, un eveniment cu o istorie de aproape 150 de ani.

Cursă cu ouă la Casa Albă: Cum a fost sărbătorită a doua zi de PașteCursă cu ouă, la Casa Albă: Cum a fost sărbătorită a doua zi de Paște

Invitați de onoare au fost sute de copii, care s-au grăbit să încheie cursa sub privirile atente ale lui Donald Trump și ale Primei Doamne, transmite Știri.md cu referire la jurnaltv.md

Startul sărbătorii a fost dat de către președintele Statelor Unite, care a apărut în fața mulțimii adunate pe peluza Casei Albe, însoțit de Prima Doamnă și iepurașul de Paște.

Entuziasmați, participanții la competiție au așteptat startul dat de cuplul prezidențial pentru a începe tradițioanala întrecere cu ouă, care presupune rotirea ouălor colorate cu o lingura de lemn până la finiș.

Tradiția cursei cu ouă de la Casa Albă a fost instituită în 1878, de către cel de-al 19-lea președinte al Statelor Unite, Rutherford B. Hayes. De atunci, în a doua zi de Paște, mii de copii iau cu asalt peluza reședinței prezidențiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării