main logo
848

Cuplu, arestat după ce a trăit 35 de ani folosind identităţi false

Justiţia americană a inculptat pentru furt de identitate doi americani care au ales să trăiască timp de 35 de ani sub numele unor bebeluşi decedaţi.

Cuplu, arestat după ce a trăit 35 de ani folosind identităţi false

Un cuplu a fost arestat, vineri, în Hawaii, într-un dosar marcat de suspiciunea de spionaj. În timpul percheziţiei la domiciliul acestora a fost găsită o fotografie cu cei doi îmbrăcaţi în uniforme KGB, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro.

Walter Primrose şi Gwyn Morrison s-au născut în anul 1955. Cei doi au studiat împreună în Texas, în anii 1970, după cum se arată în actul de inculpare. În anul 1987, din motive necunoscute, cei doi au luat decizia de a fura identitatea lui Bobby Fost şi Julie Montague, doi bebeluşi decedaţi cu câţiva ani mai devreme. 

Un an mai târziu, Walter şi Gwyn s-au căsătorit folosind noile nume, Bobby şi Julie. În 1994, bărbatul a lucrat la paza de coastă sub noul nume şi a servit în această calitate timp de 20 de ani, înainte de a fi angajat ca subcontractor al Departamentului Apărării.

De-a lungul celor 35 de ani, Walter şi Gwyn au reuşit să obţină documente sub noile identităţi false, printre care permise de conducere şi paşapoarte. În 2018, cei doi au fost reperaţi încercând să se înscrie în sistemul de securitate socială al militarilor şi al pazei de coastă. 

Un judecător federal a decis, joi, că bărbatul în vârstă de peste 60 de ani prezintă un risc de a fugi şi va rămâne în arest. Soţia sa va compărea în faţa magistratului zilele viitoare.

Una din rudele lui Gwyn Morrison a declarat că ea a locuit în România atunci când ţara încă se afla în blocul comunist, a precizat procurorul de caz. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării