main logo
472

Cunoscutul actor rus Vladimir Etuș, condus pe ultimul drum

Cunoscutul actor rus Vladimir Etuș va fi condus astăzi pe ultimul drum. Artistul Vladimir Etuş a murit la vârsta de 96 de ani.

Cunoscutul actor rus Vladimir Etuș, condus pe ultimul drum

Vladimir Etuş s-a născut la 6 mai 1922, într-o familie de evrei. A debutat în cinematografie în 1953, în pelicula istorică "Admiral Uşakov", transmite Știri.md cu referire la A-tv.md.

Faima a cunoscut-o însă mai târziu, după ce a jucat în filmele "Ivan Vasilievici meniaet profesiu", "12 stuliev" sau "Kavkavskaia Pleniţa".

În 2017, când a împlinit vârsta de 95 de ani, a fost creat un film documentar despre întreaga carieră a marelui artist al Uniunii Sovietice, intitulat "100 fără cinci". 

Tot atunci a fost organizat şi un concert aniversar, la care au fost invitaţi artişti de seamă din Rusia, care i-au fost colegi de scenă şi prieteni de-ai actorului. 

Printre invitaţi s-a numărat şi celebra interpretă franceză, Mireille Mathieu.

Vladimir Etuş a fost veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, iar pentru asta a fost decorat cu ordinul "Steaua Roşie" sau cel "Pentru că a servit patriei", iar pentru activitatea sa artistică a primit premiul "Masca de Aur".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării