main logo
2265

Cum trăiesc în țările occidentale copiii lui Peskov, Lavrov și Putin

În timp ce părinții lor se opun în mod public Occidentului, copiii lor cresc în țările occidentale.

Cum trăiesc în țările occidentale copiii lui Peskov, Lavrov și PutinColaj: știri.md

Jurnaliştii CNN au relatat despre copiii oficialilor ruşi de top care locuiesc în Uniunea Europeană şi Statele Unite, transmite Știri.md.

Una dintre primele familii împotriva cărora Occidentul a impus sancțiuni este familia lui Dmitri Peskov, șef adjunct al administrației prezidențiale ruse și speaker-ul lui Vladimir Putin.

Potrivit unian.net, fiica lui Peskov, Elizaveta, în vârstă de 24 de ani, spune pe rețelele de socializare că se simte „mai bine în mediul european”. Aceasta a numit sistemul de învățământ din Rusia „adevărat iad”.

În copilărie, Peskova ar fi frecventat Ecole des Roches de lângă Paris, unde taxa anuală este de aproximativ un sfert din salariul tatălui ei, iar activitățile extracurriculare includ cursuri de aviație.

Peskova și-a continuat educația pariziană, efectuând un stagiu la Louis Vuitton și obținând o diplomă în marketing de la o școală de afaceri franceză. A făcut chiar și un stagiu la Parlamentul European.

Potrivit Fundației Anticorupție, Peskova și mama ei au cumpărat un apartament de 180 de metri pătrați în 2016 pentru aproape 2 milioane de dolari într-unul dintre cele mai scumpe cartiere din Paris.

Peskova a calificat sancțiunile împotriva ei „absolut inechitabile și nerezonabile” și a spus că este supărată că restricțiile au împiedicat-o să călătorească.

Fratele ei vitreg - Mikola Choles, fiul cel mare al lui Peskov care a crescut în Anglia - a călătorit prin lume cu avioane private, a deținut imobiliare de primă clasă la Moscova și a condus prin oraș cu flota sa de mașini de lux.

Ministrul de externe Serghei Lavrov, care în 2017 a cerut o ordine mondială „post-occidentală”, și-a trimis fiica la universități prestigioase din Londra și New York.

Polina Kovaleva, pe care guvernul Regatului Unit o numește „fiica vitregă a lui Lavrov”, chiar dacă nu este căsătorit legal cu mama ei, deține un apartament de 5,8 milioane de dolari într-una dintre cele mai scumpe zone din Londra.

Fundația Anticorupție a raportat că Kovaleva și-a cumpărat un apartament în Kensington când avea 21 de ani.

Mult mai puțin vizibilă este fiica lui Lavrov, Ekaterina Vinokurova, acum în vârstă de 39 de ani, care a urmat cursurile Universității Columbia din New York, unde a locuit timp de 17 ani înainte de a-și obține diploma de master la London School of Economics. 

Atât Kovaleva, cât și Vinokourova au intrat recent sub sancțiuni britanice.

Putin însuși nu face excepție. Una dintre presupusele sale partenere, care ar fi născut-o pe fiica sa, a devenit proprietarul unui apartament de 4,1 milioane de dolari în Monaco la câteva săptămâni după nașterea copilului, se menționează într-o investigație a instituției de presă independentă rusă Proekt pe baza așa-numită „Hârtii Pandora”.

Fiica lui cea mare, Maria, s-ar fi căsătorit cu un om de afaceri olandez. Se spune că cuplul ar fi locuit într-un apartament de 3,3 milioane de dolari în Olanda.

Vila cu 8 dormitoare din Biarritz, Franța este legată de fiica sa cea mică Ekaterina - conacul de mai multe milioane de dolari a fost cumpărat de fostul ei soț Kirill Shamalov de la prietenul de multă vreme și miliardarul lui Putin, Gennady Timchenko.

Ambele femei, pe care mass-media le numesc „fiicele lui Putin”, au fost sancționate din Marea Britanie și SUA. 

Există zvonuri că Putin are mai mulți copii în afara căsătoriei și că toți ar fi trăit în țări occidentale. 

Kremlinul a negat întotdeauna aceste rapoarte.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării