16 septembrie, 13:47
185
0
Cum traficanții de droguri români comandau online substanțe din Olanda și China
16 septembrie, 13:47
185
0

Polițiștii și procurorii DIICOT au destructurat, miercuri, o grupare de trafic de droguri, oamenii legii având informații că liderul grupării aducea substanțele din China și Olanda, plasând comenzi online.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, desfășoară, miercuri, 13 percheziţii domiciliare, din care una în județul Gorj și 12 în județul Timiș, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Sunt cercetate 15 persoane, cu vârste între 20 și 52 de ani, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

„În fapt, începând cu anul 2018, liderul grupării ar fi creat și ar fi dezvoltat o reţea de aprovizionare, preluare, transport, depozitare, preparare și comercializare de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactive. Aprovizionarea cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum și de droguri de risc și mare risc, respectiv canabis, comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină s-ar fi făcut prin intermediul plasării unor comenzi în mediul on-line, pe site-uri de profil din Olanda și China”, potrivit unui comunicat DIICOT.

În timpul cercetărilor s-a constat faptul că unul din membrii grupării şi-ar fi extins paleta de distribuţie a drogurilor, iar în acest sens ar fi început să distribuie droguri în judeţul Timiş şi Caraş-Severin.

Polițiștii au ridicat 22.100 de euro, aproximativ 800 de grame substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, 50 de comprimate de ecstasy, două grame de amfetamină, patru grame de cocaină și aproximativ 20 de grame de canabis.

Au fost puse în executare 15 mandate de aducere la sediul DIICOT Timișoara, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter