main logo
4128

Cum sunt primiți acasă soldații ucraineni căzuți pe front

O înregistrare video emoționantă a surprins cum sunt primiți acasă soldații ucraineni căzuți pe front, toți oamenii aflați pe marginea șoselei coborând din mașini pentru a aduce un ultim omagiu unui soldat ucis în luptă.

Cum sunt primiți acasă soldații ucraineni căzuți pe frontColaj: știri.md

Filmarea distribuită de armata ucraineană pe pagina sa de Twitter arată cum rând pe rând, toți șoferii și pasagerii aflați în mașini ies din ele, unii dintre ei punându-se în genunchi și aplecându-și capul când dricul se apropie, transmite Știri.md cu referire hotnews.ro.

Deși administratorii paginii nu oferă context pentru înregistrare, ca de exemplu locul unde ea a fost filmată, mai mulți ucraineni explică în comentarii că dricurile care transportă acasă trupurile soldaților căzuți în luptă sunt marcate cu mesajul „Pe scut” pentru a fi recunoscute de oameni.

Culoarea frunzelor din copacii aflați la marginea șoselei sugerează însă că filmarea a fost realizată recent.

Anton Gherașcenko, unul dintre consilierii ministrului ucrainean de Externe, Denis Monastîrski, a explicat într-o postare făcută pe pagina sa de Twitter luna trecută că în cadrul Gărzii Naționale a Ucrainei există o unitate specială numită „Pe scut” ai cărei membri caută trupurile neînsuflețite ale militarilor căzuți pe front.

„Ei muncesc în fiecare zi în teritoriile eliberate și în apropierea frontului, punându-se în pericol pentru a-i aduce acasă pe Apărătorii noștri”, nota el pe 19 septembrie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării