main logo
1135

Cum se simte primul copil din România născut de o mamă cu COVID-19

Fetița de trei săptămâni nu a luat infecția de la mamă. Femeia internată la Institutul Matei Balș este și ea ”mai bine”, speră ca testul de sâmbătă să iasă negativ și să poată pleca acasă.

Cum se simte primul copil din România născut de o mamă cu COVID-19Foto: libertatea.ro

În noaptea de 21 spre 22 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a fost internat primul caz de lăuză infectată cu noul coronavirus, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro

Femeia de 33 de ani fusese transferată de la Clinica Medlife Grivița Roșie din București. Ea a născut pe 14 martie, înainte de operația de cezariană făcuse febră, fata a venit pe lume cu temperatură 38,9 grade Celsius. După două zile mama a fost diagnosticată cu pneumonie.

În acel moment, proaspăta mămică și-a adus aminte că a avut un contact cu o persană venită din Spania și le-a cerut medicilor să-i facă testul COVID-19. 

Abia după alte 4 zile, după un alt puseu de temperatură, lăuza a fost testată, rezultatul fiind pozitiv. Pe 22 martie a fost transferată la Balș, iar Clinica Medlife a intrat în caratină. Și soțul lăuzei împreună cu fetița lor de numai 8 zile de viață au fost internați în aceeași zi la Balș. 

Doar o asistentă de la Medlife a fost infectată

”Dintre zecile de cadre medicale, asistente, infirmiere și medici, cu care lăuza a intrat în contact în cele 9 zile de internare la Medlife, o singură persoană a avut rezultatul pozitiv la testul pentru COVID. Este vorba despre o asistentă medicală”, a declarat pentru Libertatea o sursă de la Medlife.  

”Tatăl și bebelușul au ieșit negativi la ambele teste făcute și amândoi au fost externați luni. Mămica se simte din ce în ce mai bine, nu mai are simptome și speră ca testul pe care-l va face sâmbătă să iasă negativ și să se alăture familiei acasă cât mai repede”, a mai spus cadrul medical de la Balș.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării