main logo
15250

Cum se curăţă produsele cumpărate de la magazin în epidemie

Alimentele şi restul produselor pe care le cumpărăm de la magazin în această perioadă pot fi infectate cu noul coronavirus, de aceea specialiştii spun că este important să le curăţăm cu atenţie atunci când ajungem acasă.

Cum se curăţă produsele cumpărate de la magazin în epidemieFoto: mediafax.ro

Doctorul aerican Sanjay Gupta a explicat care este cea mai bună metodă de a ne proteja de virusul care poate persista pe cutiile de plastic sau hârtie în care sunt ambalate produsele pe care le cumpărăm, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Potrivit acestuia, odată de am ajuns acasă cu sacoşa de cumpărături, trebuie să ne punem mănuşi pe mâini şi să începem să curăţăm ambalajele. 

Datele pe care le avem până acum arată că virusul poate persista pe plastic sau carton până la 24 de ore, de aceea este important să le curăţăm înainte de a le depozita la noi în casă.

Curăţarea se face foarte simplu, cu un şerveţel umed care conţine orice fel de detergent.

Doctorul Gupta spune că nu este nevoie să folosim niciun fel de produse speciale, şerveţelele pe care le avem în casă sunt suficiente. 

De asemenea, nici nu este nevoie să insistăm foarte mult pe suprafeţele pe care le curăţăm, deoarece virusul este destul de sensibil şi uşor de îndepărtat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării