main logo
2076

Cum pot reveni moldovenii în țară cu avionul în această perioadă

Chiar dacă toate zborurile regulate de pe aeroportul din Chișinău sunt în prezent anulate, totuși, pot fi efectuate curse aeriene charter pentru a aduce acasă cetățeni moldoveni. Cu aceste zboruri vor avea dreptul să zboare doar pasageri care dețin cetățenia Republicii Moldova.

Cum pot reveni moldovenii în țară cu avionul în această perioadă

Conform prevederilor actelor emise de Comisia națională extraordinară de sănătate publică și Autoritatea Aeronautică Civilă, începând cu data de 17 martie 2020, ora 00.00 sunt suspendate toate zborurile regulate de pasageri, precum și zborurile charter regulate, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Cu referire la zborurile charter care urmează a fi operate de compania aeriană FLYONE, precizăm că acestea sunt aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale ca urmare a solicitărilor primite din partea oficiilor consulare. 

Ar mai putea fi organizate zboruri charter dacă vom primi solicitări și operarea va fi posibilă în condiții de siguranță cu luarea măsurilor necesare recomandate de către autorități”, menționează reprezentanții companiei Fly One.

Ce trebuie să facă moldovenii pentru a putea reveni legal în Republica Moldova:

„Persoanele care au necesitate urgentă de a reveni în Republica Moldova, pot lua legătura cu oficiile consulare, iar în cazul operării zborurilor speciale pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, reprezentantul consular va oferi datele de contact al organizatorului procesului logistic. 

Pentru zborurile FLY ONE, agenția SanAir sunt responsabili de procesul logistic. Pentru mai multe detalii vă rugăm să trimiteți un email la adresa charter@sanair.md”, mai menționează reprezentanții companiei.

Lista ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova, cu site-urile oficiale, paginile de facebook și telefoanele de urgență poate fi găsită AICI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării