16 septembrie, 12:38
247
0
Cum comentează Ursula von der Leyen otrăvirea lui Alexei Navalnîi
16 septembrie, 12:38
247
0

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acuzat Rusia de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Puțin, și a spus că acesta nu este un caz singular, iar tiparul nu va fi schimbat de „o conductă”, cu referire la proiectul Nord Stream 2.

Foto: Profimedia

„Otrăvirea lui Aleksei Navalnîi cu un agent chimic nu este unică, am mai văzut așa ceva”, a spus ea în discursul despre starea Uniunii Europene, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Ea a vorbit și despre alte tentative de otrăvire sau amestecuri în campanii electorale.

„Acest tipar nu se schimbă și nicio conductă nu va schimba acest lucru”, a spus ea, cu referire la controversatul gazoduct Nord Stream 2, destinat să aprovizioneze Europa cu gaze ruseşti prin Marea Baltică.

Gazoductul Nord Stream 2 ar urma să dubleze capacitatea gazului rusesc pompat direct în Germania la 110 miliarde de metri cubi pe an.

Proiectul, în care compania de stat Gazprom a investit jumătate din costul de 9,5 miliarde de euro, este finanțat din împrumuturi de la Royal Dutch Shell, OMV din Austria, Engie din Franța și grupurile germane Uniper și Wintershall.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter