main logo
667

Cum au sărbătorit canadienii prima zi după legalizarea marijuanei

Sute de canadieni au ieșit pe străzi pentru a sărbători legalizarea marijuanei în scop restricțional, după un secol de prohibiție.

Cum au sărbătorit canadienii prima zi după legalizarea marijuanei

Canada a devenit miercuri prima ţară din G20 care a legalizat canabisul recreaţional, o reformă istorică aşteptată atât de consumatorii acestui drog uşor, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Consumatorii de canabis au fost fotografiați pe străzi în timp ce fumau ori așteptau la cozi uriașe în fața magazinelor deschise odată cu această nouă lege.

La miezul nopţii (02:30 GMT, miercuri), primul magazin legal de canabis şi-a deschis porţile în St. John’s, capitala provinciei canadiene Newfoundland şi Labrador, situată în zona Atlanticului de Nord.

Guvernul a dorit ca fiecare provincie să aibă posibilitatea de a organiza comerţul cu această plantă şi, de la Montreal până în Vancouver sau din Toronto în Winnipeg, fiecare regiune şi-a alcătuit propria sa strategie pentru gestionarea acestei pieţe profitabile, evaluată la aproximativ 6 miliarde de dolari (4 miliarde de euro) pe an, notează AFP.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării