main logo
548

Cum arată restaurantul de pe vârful munţilor Himalaya

Dacă mersul la restaurant s-a transformat într-o rutină plictisitoare, atunci faceţi cunoştinţă cu acest local. Ca să vii încoace, trebuie să fii chiar flămând de-a binelea, în plus, mai trebuie să fii şi suficient de curajos.

Cum arată restaurantul de pe vârful munţilor HimalayaCum arată restaurantul de pe vârful munţilor Himalaya

Dacă v-aţi decis, totuşi, atunci aflaţi că aveţi de mers o săptămână prin munţii Himalaya, până a ajunge să vă bucuraţi de o experienţă gastronomică inedită, transmite Știri.md cu referire la Canal3.md

La înălţimea de 5.585 de metri, pe vârful Imja Tse, cunoscut şi ca Island Peak, se află Tiryagyoni – restaurantul pop-up, situat la cea mai înaltă altitudine din lume. Titlul i-a fost oferit oficial de Cartea Recordurilor Guinness. 

Restaurantele pop-up sunt unele efemere, care ţin o seară sau câteva. Numărul locurilor este limitat, decorul şi meniul sunt special create, iar mâncarea este, de regulă, responsabilitatea unui chef cu renume sau a unui bucătar ce tocmai urcă pe val. Aşa zisul local, al cărui nume înseamnă natură organică în traducere din sanscrită, este administrat de doi bucătari indieni. 

Obiectivul din spatele ideei este de a crește gradul de conștientizare cu privire la sustenabilitatea resurselor naturale din Himalaya. Acest lucru a fost realizat prin utilizarea mobilierului din lemn, precum și, preponderent, a energiei solare. Restaurantul a fost "construit" într-un cort, pentru a face faţă condițiilor meteorologice.

Restaurantul oferă o masă cu opt feluri de bucate, care include: dal bhatt, salată de pește, carne de pui, panacota cu lapte de iac, file de bass și platou de brânză.

Şi dacă cei care au înfiinţat localul au parcurs 8 zile pe jos până a ajunge la destinaţie, atunci pentru clienţi sunt oferite condiţii mai sigure şi mai confortabile. Pentru transport este utilizat un elicopter, iar cei mai curajoşi, care se încumetă să escaladeze munţii, sunt supravegheaţi de paramedici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării