2175
0
Cum arată Piciorul de elefant de la Cernobîl, cel mai periculos deșeu
2175
0

În urma teribilei explozii de la Cernobîl, din data de 26 aprilie 1986, s-a format ceea ce specialiștii au botezat „Piciorul de elefant”, aflat în mijlocul zonei interzise.

Foto: captură

Acesta este format dintr-o amestecătură de combustibil nuclear, nisip, beton și material izolant, denumit de specialiști și corium, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Acesta s-a format după ce o „lavă” ce a atins temperatura de 2255 de grade Celsius și a mai ars la 1660 grade vreme de încă patru zile. 

Bizarul „Picior de Elefant” este, în continuare, un pericol iminent pentru oricine îndrăznește să se apropie de el, a notat thesun.co.uk. 

În doar două minute la expunerea în apropierea lui, omul începea să sângereze. În trei minute, apărea vărsăturile, febra puternică și diareea. 

În cinci minute, moartea era sigură. Mulți consideră că „Piciorul de Elefant” este cel mai periculos deșeu al planetei. Doar două poze au reușit să fie făcute acestui obiect ciudat, fiindcă radioacticvitatea din zonă a alterat imaginile. 

Din cauza acestui obiect, orașul nu poate fi repopulat, cel puțin nu în următorii 100 de ani. Dacă s-ar topi și s-ar scurge în pământ, ar putea contamina apa din zonă.

Citește și
article image
Incendiu puternic în apropiere de centrala nucleară...
0
481
article image
Un vlogger a mers la Cernobîl: Cum arată zona celui mai...
0
518
article image
Rușii au filmat propriul serial despre Cernobîl
2
1365
article image
Cine e bărbatul îngropat pentru totdeauna sub reactorul 4...
0
994