main logo
732

Cum arată copilul care cântărea 400 de grame la naștere și a supraviețuit

Copilul care cântărea 400 de grame la naștere și a supraviețuit este considerat unul dintre cei mai mici copii care au venit pe lume și au trăit.

Cum arată copilul care cântărea 400 de grame și a supraviețuitCum arată copilul care cântărea 400 de grame la naștere și a supraviețuit

Manushi este o fetiță care s-a născut cu 12 săptămâni mia repede decât trebuia după ce mama sa a suferit o serie de complicații în timpul sarcinii și medicii au fost obligați să o supună unei intervenții de cezariană, scrie libertatea.ro.

Copilul pe care l-a adus pe lume era atât de mic încât încăpea în palma tatălui său. Ea cântărea doar 400 de grame, dar după șase luni petrecute în spital, Manushi este teafără și a fost trimisă acasă la părinții ei. Medicii de la spitalul din India în care s-a născut fetița spun că micuța a făcut progrese fenomenale, creierul ei s-a dezvoltat normal și are vederea bună.

Seeta ei mamă, de 48 de ani, și Giriraj tatăl de 50 de ani, au declarat că supraviețuirea fiicei lor este un adevărat miracol. „A luptat, a luptat si a luptat din nou împotriva tuturor statisticilor”

Pe 15 iunie 2016, medicii au decis să acționeze rapid atunci când tensiunea arterială a lui Seeta a crescut, ceea ce înseamnă că Manushi era în pericol. Când s-a născut la 28 de săptămâni, Manushi avea doar 21 de centimetri, nu respira și avea organe subdezvoltate. Dar după șapte săptămâni a început să bea lapte și acum cântărește 2,3 kilograme.

Dr. Sunil Janged, șef secției de neo-natologie de la spitalul la care s-a născut fetița a spus: „Când s-a născut copilul, nu eram siguri de ce s-ar putea întâmpla. Ea se străduia să respire, așa că a fost pusă imediat pe un ventilator avansat de susținere respiratorie pentru a-i ajuta plămânii mici și imaturi. Nu putea fi hrănită în mod adecvat din cauza imaturității intestinului ei”.

Tratamentul ei ar fi trebuit să coste un milion de rupii (11.500 lire sterline), dar medicii au perceput o taxă nominală datorită venitului scăzut al familiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării