main logo
1030

Cum arată bolidul de 100.000 euro cu care se plimbă premierul României

Viorica Dăncilă joacă rolul premierului care nu mai poate de grija și anunță pomeni peste pomeni în fiecare ședință de guvern

Cum arată bolidul de 100.000 euro cu care se plimbă premierul României

Premierul României este plimbată într-o mașină de peste 100.000 de euro pe care nu a plătit-o Guvernul, dar este cumpărată tot din bani publici.

Însă pe ocolite: achiziția a fost finanțată de către Ministerul de Interne, prin „Doi și-un sfert", transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Premierul Dăncilă a fost văzută, în imaginile transmise de televiziunile de știri, folosind un BMW X5 care nu se află însă în proprietatea Guvernului sau a Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

Secretariatul General al Guvernului (SGG) a refuzat să comunice cărei instituții îi aparține mașina, dar Ministerul de Interne a transmis:

„Autoturismul la care faceți referire a fost achiziţionat la sfârşitul anului 2015, cu respectarea tuturor procedurilor legale.

La achiziţia acestui mijloc de transport s-au avut în vedere criterii care să permită desfăşurarea în parametri optimi a misiunilor de însoţire şi escortare nemijlocită pentru protecţia demnitarilor.

Pentru realizarea acestor deziderate, autoturismele de acest tip trebuie să prezinte caracteristici dinamice superioare (putere şi viteză), precum şi accesorii specifice.

În condițiile în care Secretariatul General al Guvernului nu avea la dispoziție un autoturism care să respecte aceste condiții, precum și cele de reprezentare specifice unui demnitar, MAI a transmis acest autoturism în folosință, cu titlu gratuit, în data de 10 mai 2017, la SGG."

Potrivit surse citate, mașina de lux BMW X5 ar fi fost cumpărată pentru serviciul secret al MAI într-un calup de patru autoturisme: unul pentru MAI, altul pentru DGIPI, un al treilea pentru IGPR și ultima pentru un secretar de stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării