main logo
6259

Cum arată acum fiica celei mai bătrâne mame de pe Pământ

Fata Adrianei Iliescu, femeia care a născut la 66 de ani, a împlinit azi 15 ani. Adriana Iliescu are 81 de ani, iar fiica ei Eliza este elevă în clasa a X-a la un liceu în București.

Cum arată acum fiica celei mai bătrâne mame de pe Pământ

”Suntem foarte bine amândouă, sănătoase, cu ajutorul lui Dumnezeu. Eliza este cuminte, este bursieră, a terminat anul trecut cu 9,45”, ne-a spus Adriana Iliescu desore fiica ei, care azi împlinește 15 ani, transmite Știri.md cu referire la Wowbiz.ro.

Eliza Iliescu este elevă la liceul "Dimitrie Paciurea", profil Uman, la clasa de Filologie.

Dacă în trecut, Eliza Iliescu era sărbătorită la Maternitatea Giulești, acolo unde s-a născut, de dr Bogdan Marinescu, care este nașul ei, de câțiva ani, fata nu a mai acceptat mediatizarea aniversării sale. Ajunsă adolescentă, Eliza Iliescu are un cerc de prietene alături de care își petrece timpul liber, când nu este în compania mamei sale.

Ce pasiune secretă are Eliza Iliescu, fata celei mai bătrâne mame din România

Eliza Iliescu a fost un copil cuminte, crescut-o de o mamă singură și bătrână, fata a încățat de mică să se descurce. Adriana Iliescu, care acum are 82 de ani, povestea că și-a ănvățat fiica să gătească, să șștie să se gospodărească și să ia decizii singură. 

Adriana Iliescu spunea că fiicei sale îi place să citească și că îți dorește să fie învățătoare. Însă, în urmă cu mai mulți ani, când Ștefan Florescu, președintele unei asociații din București, a vizitat-o pe Adriana Iliescu acasă, în imaginile publicate de acesta, în locuință apare și un pian, la care Eliza cântă, o pasiune despre care mama fetei nu a vorbit.

Eliza Iliescu a fost dată la școală de la 5 ani și jumătate. Așa se face că acum, deși abia a împlinit 15 ani, Eliza este elevă în clasa a X-a.  

Cine este de fapt mama Elizei, fata Adrianei Iliescu

Eliza Iliescu s-a născut pe 16 ianuarie 2005 şi a devenit celebră încă din primele zile de viaţă şi asta pentru că mama ei, Adriana Iliescu avea la cel moment 66 de ani. Atunci, aceasta a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai vârstnică femeie din lume care dădea naştere unui copil. Între timp, a pierdut acest titlu la nivel mondial, însă a rămas cea mai bătrână mamă de la noi din ţară. 

Venirea pe lume a fetiței a fost un adevărat miracol pentru Adriana Iliescu. Chiar dacă aceasta a ținut sarcina timp de 33 de săptămâni apoi a născut prematur, în realitate, Adriana Iliescu nu este mama biologică a Elizei. Iar explicația este cât se poate de simplă. Pentru că Adriana Iliescu era la menopauză, aceasta a făcut mai multe tratamente pentru a ține o sarcină. Însă corpul său nu mai era capabil să producă ovule. 

De aceea, echipa de medici care a ajutat-o să aducă pe lume un copil au apelat la fertilizare în vitro. Ovulul și materialul seminal au provenit de la donatori anonimi, iar fosta profesoară a fost doar mamă purtătoare.

”S-au implantat trei embrioni și au prins toți trei la început”, a precizat prof. dr. Marinescu, într-o conferință de presă, imediat ce Eliza s-a născut.

”Numai că în scurt timp, unul dintre embrioni s-a oprit din evoluție. Același lucru s-a întâmplat în săptămâna a 33-a cu al doilea făt, o fetiță. Medicii i-au făcut Adrianei Iliescu imediat cezariana pentru a salva cel de-al treilea bebeluș. Eliza a avut la naștere doar 1,45 kg și a rămas în spital circa două luni”, a anunțat atunci profesorul Marinescu.

Картинки по запросу Eliza Maria Bogdana

Картинки по запросу Eliza Maria Bogdana

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării