main logo
964

Cum ar putea un război nuclear dintre Rusia și SUA să aducă sfârșitul lumii

Când auzi termenul de război nuclear e clar că planeta va avea de suferit, însă în moduri la care probabil nu te-ai gândit neapărat.

Cum ar putea un război dintre Rusia și SUA să aducă sfârșitul lumii

Statele Unite ale Americii și Rusia sunt cele mai mari puteri ale lumii, iar dacă dezacordurile dintre cele două ar deveni suficient de adânci încât să se ajungă la un conflict, toată populația planetei va avea de suferit, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Un nou studiu arată că un război între SUA și Rusia nu ar face nimic altceva decât să conducă întreaga lume către apocalipsă.

O echipă de cercetători de la Rutgers University, National Center for Atmospheric Research, și University of Colorado a simulat războiul nuclear dintre cele mai puternice state ale planetei. A arătat cum va afecta climatul global un conflict nuclear între SUA și Rusia.

Cercetătorii au luat în considerare mai mulți factori precum tipurile de arme folosite, numărul de bombe, dar și cele mai probabile ținte pe care fiecare țară le-ar avea. 

Oamenii de știință s-au gândit și la cel mai rău scenariu posibil, ceea ce înseamnă că ambele state ar folosi întreaga rezervă de arme nucleare pe cealaltă. 

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că un război nuclear între cele două ar garanta apariția iernii nucleare.

Care sunt efectele unui război nuclear dintre SUA și Rusia

Efectele climatice vor fi extrem de vizibile: temperaturile vor scădea drastic, iar precipitațiile vor fi reduse cu aproximativ 30% în urma conflictului. Impactul ar fi uriaș asupra vegetației. 

Astfel, iarna nucleară ar împiedica plantelor să crească, ceea ce ar duce la epuizarea rapidă a stocurilor de mâncare pentru populația planetei.

De asemenea, cercetătorii spun că un război nuclear ar cauza focuri masive în păduri, care ar putea dura săptămâni întregi. 

Astfel, fumul produs ar bloca lumina Soarelui, situație care nu ar reveni la normal decât într-un interval extrem de lung, de 10 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării