main logo
547

Cum a fost salvat un copil de 1 an din fălcile unui dingo, care l-a târât într-un tufiș

Tatăl unui copil de un an a reuşit să-şi salveze fiul din fălcile unui dingo, care a luat copilul din rulota familiei și l-a târât într-un tufiș.

Cum a fost salvat un copil de 1 an din fălcile unui dingo

Bebeluşul, aflat împreună cu familia pe insula Fraser din statul Queensland, a fost târât joi noapte de dingo şi dus în tufişuri, moment în care tatăl său l-a auzit plângând, transmite Știri.md.

Potrivit presei locale, cel puțin două animale ar fi reușit să intre în rulota familiei, pe timp de noapte, fără ca cineva să-și dea seama.

″Părinţii s-au trezit când au auzit copilul plângând din ce în ce mai departe de autorulotă″⁣, a declarat paramedicul Ben Du Toit.

În acel moment, tatăl copilului a ieşit afară în grabă şi şi-a înşfăcat fiul din gura animalului. După ce a alungat mai mulţi dingo el a reuşit să alerteze serviciile de urgenţă, informează Agerpres.

Copilul a fost tratat la faţa locului pentru două tăieturi adânci în zona gâtului şi răni minore la cap. Tatăl său a fost transportat la spital pe calea aerului.

Aproximativ 200 de dingo de rasă pură trăiesc pe insula Fraser, inclusă în Patrimoniului Mondial UNESCO, parte a Great Sandy National Park.

Dingo periculoşi sunt împuşcaţi de rangeri, însă aceşti câini nativi sunt consideraţi vitali pentru ecosistemul insulei.

La sfârşitul lunii ianuarie, o haită de animale a atacat un băieţel în vârstă de şase ani care se întorcea de la înot, pe aceeaşi insulă. El a fost tratat la faţa locului şi apoi a fost transportat la spital.

În 2001, un copil care se afla pe insulă a fost omorât de dingo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării