main logo
498

Cum a fost salvat un bărbat de la moarte de Apple Watch

Ceasul inteligent Apple Watch i-a salvat viața unui bărbat care a căzut într-un râu și a suferit trei fracturi la spate. Ceasul a detectat impactul cu o stâncă și a sunat automat la serviciile de urgență, trimițând și coordonatele GPS.

Cum a fost salvat un bărbat de la moarte de Apple Watch

Bărbatul din New Jersey și prietena lui se cățărau pe munte dar amândoi au alunecat și s-au prăbușit în gol, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

El a căzut pe o stâncă fracturându-și în trei locuri spatele, în timp ce femeia a ajuns în apă fără să fie rănită grav. 

James Prudenciano crede că ceasul pe care îl poartă i-a salvat viața, la propriu, relatează Business Insider. 

Prudenciano, în vârstă de 28 de ani, se afla săptămâna trecută în Hartshorne Woods Park din New Jersey împreună cu iubita lui, Paige Paruso. 

Aventurându-se pe o potecă, cuplul a căzut prin frunziș, peste o stâncă abruptă, în râu, potrivit News 12 New Jersey. „Țipam că o să mor, credeam cu adevărat ca voi muri. Nu era nicio scăpare pentru mine. Am crezut că asta a fost”, a spus el. 

Apple Watch are funcția de a apela automat serviciul 911 -corespondentul 112 din Europa- dacă detectează o lovitură foarte puternică. 

Funcția s-a activat în cazul bărbatului căzut pe stâncă. Modelele Apple Watch începând cu seria 4 sunt echipate cu o caracteristică SOS automată care detectează când utilizatorul s-a lovit puternic. 

Ceasul întreabă utilizatorul dacă dorește să apeleze la 911 și dacă detectează că omul nu se poate mișca mai mult de un minut, apelează automat serviciul de urgență și comunică locația. 

Potrivit poliției, Prudenciano și iubita lui au fost salvați din râu cu o barcă și transportați la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării