main logo
812

Cum a ajuns avionul președintelui Braziliei să transporte 39 de kg de cocaină

Un membru al echipajului unui avion militar care transporta în avans delegaţia preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro la summit-ul G20 din Japonia a fost arestat în sudul Spaniei cu 39 kg de cocaină în valiza sa.

Cum a ajuns avionul președintelui Braziliei să transporte cocainăFoto: stirileprotv.ro

Președintele Braziliei, care a jurat să lupte contra traficanților de droguri, a fost nevoit să dea explicații cum un avion prezidențial a ajuns să transporte 39 de kg de cocaină peste Atlantic în timpul unei vizite oficale, relatează New York Times, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Marţi, la jumătatea zilei, în cursul unei escale a acestui avion al forţelor aeriene braziliene pe aeroportul din Sevilla, ″de la militar au fost confiscate, în cursul unui control, 39 kg de cocaină împărțite în 37 de pachete″, aflate în valiza sa.

″În valiza sa, el nu avea decât droguri″⁣, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliției.

Potrivit Record TV,  militarul a fost identificat ca sergent Manoel Silva Rodrigues, de 38 de ani, membru al Forţelor Aeriene ale Braziliei.

Rodrigues făcea parte din delegaţia preşedintelui Bolsonaro care mergea în Japonia pentru summit-ul G20, a precizat vicepreşedintele brazilian Hamilton Mourao.

„Evident, având în vedere cantitatea de droguri asupra sa, nu le-a cumpărat pe stradă şi le-a adus, nu? Transporta pentru altcineva”, a declarat Mourao.

Adus miercuri în faţa instanţei, militarul a fost plasat în detenţie provizorie, fiind acuzat de delict împotriva sănătăţii publice, categorie ce include în Spania traficul de droguri.

Militarul se afla la bordul unui avion ce îl preceda pe cel al preşedintelui brazilian, care a început în cursul nopţii de marţi spre miercuri o călătorie către Osaka (Japonia) pentru a participa la reuniunea G20.

Bolsonaro a anunţat chiar el marţi seara pe reţelele de socializare ″arestarea, la Sevilla, a unui militar al armatei aerului având asupra sa stupefiante″⁣.

″În cazul în care implicarea militarului în acest delict va fi dovedită, acesta va fi judecat şi condamnat în virtutea legii″⁣, a dat asigurări preşedintele brazilian.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării