main logo
462

Cum a afectat noul coronavirus cel mai vechi restaurant din lume

Restaurantul Botín din Madrid, Spania, a fost deschis în 1725 şi deţine recordul Guinness pentru cel mai vechi restaurant din lume.

Cum a afectat noul coronavirus cel mai vechi restaurant din lumeFoto: tvr.ro

El a oferit mâncare tradiţională spaniolă chiar şi în timpul Războiului Civil Spaniol, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Localul este o afacere de familie şi a fost înfiinţat de către bucătarul francez Jan Botin. În secolul al XVIII-lea, angajaţii localului găteau doar clienţilor care aduceau mâncarea lor proprie. 

La vremea aceea, prepararea şi vânzarea de mâncăruri era interzisă din cauză că putea afecta alte întreprinderi.

De-a lungul secolelor, autori remarcabili precum Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald au mâncat la Restaurante Botín. Ba chiar mai mult, în romanul „Fiesta”, autorul Hemingway menţionează numele restaurantului.

Afacerea a fost afectată însă de pandemie. După ce s-a redeschis, la 1 iulie, restaurantul nu a mai servit 600 de clienţi pe zi. Acum, Botín funcţionează la o capacitate foarte mică şi serveşte doar 60 de clienţi zilnic.

Restaurantul are patru etaje şi a găzduit mai multe generaţii de clienţi, iar din fericire nu-şi va pierde recordul Guiness din cauza coronavirusului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării