main logo
581

Cu ce sumă cumpără Disney compania 21st Century Fox

Compania 21st Century Fox, deţinută de magnatul media Rupert Murdoch, va fi cumpărată de Disney, decizia fiind aprobată de acţionarii celor două grupuri.

Cu ce sumă cumpără Disney compania 21st Century Fox

Acţionarii Walt Disney şi 21st Century Fox au votat, pe 27 iulie, în favoarea ofertei de 71,3 miliarde de dolari, după ce compania americană Comcast a anunţat că se retrage din cursă, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

În cadrul tranzacţiei vor fi preluate, printre altele, studiourile de film şi televiziune Twentieth Century Fox, cele 30% din acţiuni la serviciul de streaming Hulu (deţinut parţial de Comcast şi Time Warner) - obţinând astfel controlul majoritar al unui competitor al platformei Netflix -, Star India, reţelele TV FX şi National Geographic, dar şi 39% din acţiunile furnizorului de televiziune cu plată (pay-TV) British Sky Broadcasting Group - BSkyB din Marea Britanie.   

De asemenea, tranzacţia oferă control asupra unui catalog uriaş de producţii de succes, precum „Star Wars“, „Avatar“, „Deadpool“ şi „The Simpsons“.   

Iniţial, Disney a oferit pentru Fox 52,4 miliarde de dolari, dar Comcast a crescut oferta la 65 de miliarde de dolari, ajungându-se în cele din urmă la suma de 71,3 miliarde de dolari.   

Tranzacţia Fox - Disney va pune capăt celor peste cinci decenii de expansiune a mogulului media Rupert Murdoch, în vârstă de 86 de ani, care a transformat un ziar australian pe care l-a moştenit de la tatăl său, la vârsta de 21 de ani, într-un imperiu media şi de divertisment.   

După încheierea tranzacţiei, Murdoch va rămâne proprietarul „New Fox“ (noului Fox), ce include Fox News Channel, posturile de sport FS1 şi FS2 şi Fox Business Network.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării