179
0
Cu 6 săptămâni înainte de termenul limită, Brexitul bate pasul pe loc
179
0

Cu 6 săptămâni înainte de termenul limită, “operațiunea Brexit″ bate pasul pe loc! Europenii se plâng că britanicii nu au prezentat încă o soluție alternativă pentru controversatul “back-stop”, principalul obstacol în calea unui acord între părți.

Pe de altă parte, după dejunul de lucru avut luni la Luxembourg de Boris Johnson cu Jean Claude Juncker, Londra vorbește de o întâlnire “constructivă”, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Întâlnire care i-a picat, însă, prost lui Boris Johnson, care a refuzat să participe la declarațiile de presă, deranjat și de câțiva protestatari pro-europeni care îl huiduiau.

De curând, parlamentul britanic a votat o lege care silește guvernul să ceară o nouă amânare a Brexitului, dacă nu este obținut un acord de ”divorț” până pe 19 octombrie.

Așa-numitul “backstop” trimite la un mecanism de siguranță, care să prevină reinstaurarea unei frontiere dure între Irlanda şi Irlanda de Nord. Este vorba despre crearea unui teritoriu vamal unic, înglobând UE şi Regatul Unit.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter