main logo
830

Cronologia tragediilor aviatice din ultima perioadă: Circa 600 de morți

Cel puţin 14 oameni au murit şi 15 sunt răniţi grav după ce un avion al Air India care transporta 191 de pasageri şi membri ai echipajului a părăsit pista la aterizarea pe aeroportul din Kozhikode, în vestul Indiei, şi s-a rupt în două, a anunţat poliţia la 7 august 2020, citată de AFP.

Cronologia tragediilor aviatice din ultima perioadă: Circa 600 de morți

Avionul Boeing-737 venea de la Dubai şi a ieşit de pe pistă la momentul aterizării, a precizat Ministerul Aviaţiei Civile într-un comunicat. La bord se aflau zece copii, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Fuselajul avionului s-a rupt în două după ce a ieşit de pe pistă şi secţiunile au ajuns într-o vale, au relatat canalele de televiziune locale.

Prim-ministrul Narendra Modi a postat pe Twitter că este "îndurerat de accidentul de avion de la Kozhikode". "Gândurile mele sunt alături de cei care i-au pierdut pe cei dragi. Fie ca răniţii să se restabilească cât mai repede", a adăugat el.

2020

31 iulie - Şapte persoane, între care un deputat local, şi-au pierdut viaţa în statul american Alaska într-o coliziune între două avioane uşoare.

22 mai - Un avion de linie de tipul Airbus A320, al companiei Pakistan International Airlines (PIA), cu 107 de persoane la bord, s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială în oraşul Karachi din sudul Pakistanului. 97 de persoane au murit. Avionul venea de la Lahore şi s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze distrugând mai multe clădiri.

8 ianuarie - Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 180 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit.

2019

27 decembrie - Un avion al companiei Bek Air cu 95 de pasageri şi cinci membri ai echipajului la bord s-a prăbuşit în apropierea oraşului Almaty, în Kazahstan, înregistrându-se 12 morţi, potrivit autorităţilor din această ţară situată în Asia Centrală.

24 noiembrie - Şaptesprezece persoane au murit, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat în estul Republicii Congo. Avionul turbopropulsor Dornier-228, care s-a prăbuşit peste un cartier populat din oraşul Goma, în estul Congo, aparţinea companiei private congoleze Busy Bee.

10 octombrie - Un avion-cargo de tip Antonov-72, care asigura logistica unei deplasări a preşedintelui congolez Félix Tshisekedi în estul Republicii Democratice Congo şi care se îndrepta spre capitala Kinshasa, s-a prăbuşit într-o pădure din Maniema şi s-a rupt după aterizare. Toţi cei opt oameni aflaţi la bordul avionului au murit.

15 septembrie - Cel puţin 7 persoane au murit şi alte 3 au fost rănite, în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni deasupra unui cartier din oraşul Popayan, situat în sud-estul Columbiei.

1 septembrie - Un avion Beechcraft BE-350 de mici dimensiuni folosit pentru evacuări medicale s-a prăbuşit în Filipine, în staţiunea privată Agojo din satul Pansol. Toate cele 9 persoane aflate la bord au murit.

25 august - Şapte persoane, dintre care doi minori, au murit în urma unei coliziuni între un elicopter şi un avion ultrauşor, în insula spaniolă Mallorca. Accidentul a avut loc în municipiul Inca.

27 iunie - Doi piloţi au murit şi şapte pasageri au fost răniţi, după ce un avion Antonov An-24 a efectuat o aterizare de urgenţă pe un aeroport regional din republica autonomă rusă Buriatia, în Siberia. Avionul efectua o legătură între Nijneangarsk şi Ulan-Ude, capitala regională, iar la bord se aflau 46 de persoane, inclusiv patru membri ai echipajului.

21 iunie - Nouă persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion de agrement în nordul arhipelagului american Hawaii. Aparatul de zbor, un King Air cu două motoare, folosit pentru transportul de paraşutişti, s-a prăbuşit la decolare în apropiere de aerodromul Dillingham Airfield, pe insula Oahu.

6 mai - Toate cele 14 persoane aflate la bordul unui avion privat - un Bombardier Challenger 601- au murit, în urma prăbuşirii aparatului de zbor în nordul Mexicului. Avionul decolase de la Las Vegas, SUA, şi se îndrepta spre Monterrey, statul mexican Nuevo Leon.

5 mai - Un avion al companiei ruse Aeroflot a luat foc în zbor, la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova, aeronava fiind nevoită să aterizeze de urgenţă, cuprinsă de flăcări. Aparatul de zbor rusesc, un Suhoi Superjet-100, tocmai decolase cu destinaţia Murmansk (nord), când a fost anunţat un incendiu la bord. Accidentul s-a soldat cu 41 de morţi, din totalul celor 78 de pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bordul avionului.

10 martie - Un avion Ethiopian Airlines, care efectua Zborul ET 302 între Addis Abeba şi capitala Kenyei, Nairobi, s-a prăbuşit lângă oraşul Bishoftu, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Addis Abeba. Niciuna dintre cele 157 de persoane aflate la bordul avionului nu a supravieţuit.

25 ianuarie - O coliziune aeriană între un elicopter şi un mic avion de turism, produsă deasupra Alpilor italieni, a provocat decesul a şapte persoane. Accidentul a avut loc în apropiere de gheţarul Rutor, în Valea Aosta, la circa 80 km nord-vest de Torino.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării