main logo
459

Criză în Venezuela. Rusia acuză SUA că vor să îl răstoarne pe Maduro

Rusia a acuzat miercuri SUA că încearcă să-l înlăture cu forţa de la putere pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, pe care Moscova îl susţine, informează dpa.

Criză în Venezuela. Rusia acuză SUA că vor să îl răstoarne pe Maduro

"Vom continua să rezistăm tentativelor de a organiza o lovitură de stat în Venezuela, care până acum au eşuat", a declarat miercuri ministrul-adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov. Însă Rusia se aşteaptă ca astfel de tentative "să continue la iniţiativa SUA", a spus Riabkov pentru agenţia de presă TASS. Rusia a trimis consilieri militari în Venezuela. În condiţiile în care economia Venezuelei este ruinată, Moscova şi Washingtonul se acuză reciproc de exacerbarea situaţiei din ţara latinoamericană, transmite Ştiri.md cu referire la dcnews.ro.

Washingtonul nu a exclus posibilitatea unei intervenţii militare pentru a-l înlătura pe Maduro, care a câştigat al doilea mandat prezidenţial în urma unor alegeri disputate anul trecut şi în timpul preşedinţiei căruia economia Venezuelei a ajuns la limita colapsului.

Recent, liderul opoziţiei Juan Guaido, pe care SUA şi alte câteva zeci de ţări l-au recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei, a făcut în mod repetat referire la o eventuală intervenţie militară. Guaido a mai spus că este susţinut de o parte a armatei venezuelene, din care peste 1.000 de militari au dezertat în Columbia sau Brazilia.

Marţi, Maduro a ordonat armatei să cureţe rândurile sale de "trădători". Dacă o astfel de persoană este descoperită, "este un ordin: să-l capturaţi imediat", a spus Maduro în faţa a mii de soldaţi la un eveniment militar în nordul statului Carabobo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării