main logo
393

Criza din Venezuela: Rusia a trimis 300 de tone de ajutor umanitar

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat luni că la 20 februarie vor sosi în Venezuela 300 de tone de ajutoare umanitare provenind din Rusia şi şi-a reafirmat opoziţia faţă de pătrunderea în ţară a alimentelor şi medicamentelor provenind din alte ţări, şi în special din SUA, solicitate de opoziţie.

Criza din Venezuela: Rusia a trimis 300 de tone de ajutor umanitar

„Miercuri sosesc 300 de tone de asistenţă umanitară din Rusia, în mod legal, pe aeroportul internaţional Maiquetia din Caracas, conţinând medicamente scumpe”, a informat preşedintele Maduro în cadrul consiliului prezidenţial transmis în mod obligatoriu la radio şi televiziune.

El a precizat că acest „ajutor” a fost plătit de executiv şi a menţionat că guvernul său beneficiază de asistenţă tehnică din partea tuturor agenţiilor ONU, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Pe acesta l-am plătit în mod demn, a dat asigurări Maduro, afirmând că bunurile provin din Rusia, China, Turcia şi alte state, precum şi din partea ONU.

El a adăugat că este posibil ca în următoarele zile mai multe state să anunţe acordarea de asistenţă Venezuelei sub formă de medicamente sau materii prime cu care se pot produce medicamente, operaţiune ce ar urma să se desfăşoare prin intermediul ONU.

De asemenea, el a calificat şi de această dată drept un "show politic" şi o capcană ajutorul umanitar trimis SUA şi Columbia la solicitarea opozantului Juan Guaido, ajutor blocat la frontieră, şi a afirmat că acesta constă în produse alimentare otrăvite şi contaminate.

„Acest ajutor este o capcană, ni se fură 30 miliarde şi ni se oferă 20 de milioane sub formă de hrană alterată şi contaminantă, în încercarea de a interveni în Venezuela”, a insistat Nicolas Maduro, îndemnându-i pe preşedinţii Columbiei şi SUA să renunţe la această nebunie.

Anunţul preşedintelui Maduro a fost făcut în aceeaşi zi în care ministrul pentru comunicare Jorge Rodriguez a informat că vor fi acordate hrană şi îngrijiri medicale locuitorilor oraşului columbian Cucuta, care, a dat asigurări ministrul venezuelan, suferă de pe urma sărăciei.

Cucuta este unul din centrele de colectare a ajutorului umanitar solicitat de Guaido, pe care Maduro refuză să îl accepte, deoarece pretinde că ar putea conduce la o invazie străină.

Se prefigurează o săptămână tensionată pentru preşedintele Maduro, în contextul anunţului făcut de preşedintele Parlamentului, Juan Guaido, care a declarat că ajutorul american va pătrunde sâmbătă pe teritoriul Venezuelei cu orice preţ, în pofida refuzului categoric al preşedintelui contestat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării