main logo
483

Criza din Venezuela: Guaido îl acuză pe Maduro de terorism statal

Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, l-a acuzat pe președintele Nicolas Maduro că încearcă să își distrugă opoziția printr-o campanie de "terorism statal", relatează The Guardian.

Criza din Venezuela: Guaido îl acuză pe Maduro de terorism statal

Guaido, în declarații acordate The Guardian, a afirmat ca Maduro vizează ilegal liderii opoziției care au încercat să îl înlăture de la putere, transmite Ştiri.md cu referire la ziare.com.

Cel putin 10 aliați ai lui Guaido ar putea face închisoare pentru rolul lor în tentativa de lovitură de stat de pe 30 aprilie, trei dintre ei căutând azil în ambasade, iar unul fugind în Columbia.

Nu este cunoscut unde se află Edgar Zambrano în prezent, după ce a fost reținut de agenții serviciilor secrete miercuri.

"Ceea ce vedem azi este teroare, este semănarea terorii, ceea ce face regimul Maduro", a afirmat Guaido.

"Ceea ce fac acum este terorism statal - pentru că folosesc aparatul de stat pentru a răspandi frica", a precizat el.

Ministrul de Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, a respins criticile internaționale privind practicile guvernului, întrebând criticii cum ar fi răspuns ei unei astfel de crize.

"Tot ce a rămas este persecuția", a afirmat Guaido cu privire la Maduro.

"Cred că nu mai are încredere în nimeni ... nici în persoana care îi aduce cafeaua", a precizat el. Mai mulți apropiați de-ai lui Maduro ar fi fost implicați în tentativă de stat, iar acest lucru i-a afectat încrederea președintelui, consideră Guaido.

Guaido consideră trădarea fostului șef al serviciilor secrete drept dovadă că există diviziuni importante în armată și a prezis: "Vor fi tot mai multe (trădări)".

Guaido a făcut referire la negocieri secrete care ar avea loc pentru înlăturarea lui Maduro de la putere și a precizat că este dispus să discute cu orice persoană din armată sau civili pregătită să îl susțină.

După ce a fost întrebat cât timp mai are Maduro, Guaido a răspuns: "Sper că nanosecunde".

"Au pierdut deja. Venezuela nu a câștigat încă ... dar cred că este doar o chestiune de timp", a precizat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării