main logo
1327

Criză de vopseli auto în Rusia: Maşinile pot fi procurate doar în trei culori

AvtoVaz, principalul producător de autoturisme din Rusia, se confruntă cu o penurie de vopsele auto, limitând opțiunile de culoare pentru cumpărătorii de mașini la alb, negru și verde închis, scrie luni, 30 ianuarie, ziarul financiar Vedomosti.

Criză de vopseli auto: Ruşii îşi pot cumpăra maşini doar în trei culori

Reprezentanții AvtoVaz au declarat publicației că modelele sale emblematice Lada sunt disponibile doar în alb sau negru, deși la finalul anului trecut putea oferi între șase și opt variante de culori pentru mașini. Modelul Lada Niva este disponibil doar pe culoarea verde închis, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Lipsa vopselelor reprezintă cel mai recent exemplu al impactului sancțiunilor occidentale impuse în urma invaziei din Ucraina asupra industriei auto din Rusia.

De cealaltă parte, AvtoVaz spune că penuria de vopsele auto, așteptată să dureze până la sfârșitul lunii martie 2023, nu a afectat cererea, chiar și pe fondul penuriei generale de mașini noi.

AvtoVaz a vândut cu 46% mai puține mașini în 2022 decât în anul precedent, în condițiile în care vânzările globale de mașini au scăzut cu aproape 59% anul trecut. Dar, după ce mărcile occidentale de vehicule au ieșit de pe piața rusă din cauza invadării Ucrainei, AvtoVaz a ajuns în fruntea vânzărilor de mașini din Rusia, cu o cotă de piață de 27,4%.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării