main logo
608

Criza cerealelor: Sute de mii de tone de grâne, blocate de ruși

Sute de mii de tone de grâne sunt blocate în Ucraina de ruși. Totuși, țara a reușit să stabilească două rute prin Polonia şi România pentru a exporta şi a preveni o criză alimentară globală, însă blocajele au încetinit lanţul de aprovizionare.

Criza cerealelor: Sute de mii de tone de grâne, blocate de rușiFoto: tv8.md

Dmitro Senik, ministrul adjunct de Externe al Ucrainei: "Portul din Odesa este sub controlul Ucrainei, dar nu este operabil acum. Folosim rute alternative cu ajutorul prietenilor și partenerilor noștri, România, Polonia și statele baltice. Am găsit două rute care ne ajută să exportăm produse agricole", transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Joe Biden, președintele SUA: "Colaborăm strâns cu partenerii europeni pentru a scoate 20 de milioane de tone de cereale blocate în silozurile din Ucraina. Ucraina și Rusia, doi exportatori majori de grâu și porumb, au 20 de milioane de tone în silozurile lor chiar acum. Încercăm să le scoatem și rușii blochează exportul, nu le lasă pe Marea Neagră și încercăm să găsim o cale de a le scoate, de a le duce în jurul lumii. Asta va duce la scăderea prețurilor".

Ucraina îi acuză pe ruși nu doar că fură cereale, ci și că lansează atacuri asupra silozurilor pentru a distruge rezervele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării