main logo
589

Criminalul poliţistului din Timiş riscă închisoare pe viaţă

Ionel Marcel Lepa, bărbatul acuzat de uciderea poliţistului Cristian Amariei riscă închisoare pe viaţă, având în vedere modul de comitere a crimei, circumstanţele faptelor, dar şi antecedentele penale.

Criminalul poliţistului din Timiş riscă închisoare pe viaţăFoto: adevarul.ro

În ultimul caz de ucidere a unui poliţist din Timiş, criminalul a primit în primă instanţă închisoare pe viaţă, dar în recursul de la Curtea Supremă pedeapsa a fost redusă, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

[Marcel Ionel Lepa (stânga) şi Gheorghe Breazu (dreapta), ultimii doi ucigaşi de poliţişti din Timiş]

Ionel Marcel Lepa, bărbatul în vârstă de 47 de ani din Lugoj, judeţul Timiş, a fost prins luni dimineaţa la aproximativ 37 de ore de la comiterea crimei. 

„În urma activităţilor informativ operative desfăşurate de poliţişti, bărbatul care l-a ucis pe poliţistul din judeţul Timis a fost depistat, în această dimineaţă (n.r. luni), pe raza localităţii Remetea Mare, din judeţul Timiş. 

La momentul localizării şi prinderii acestuia, poliţiştii nu au făcut uz de armamentul din dotare”, au transmis imediat după prinderea lui Lepa reprezentanţii Poliţiei Timiş. 

Practic, Lepa a fost prins în casa unui prieten al său din Remetea Mare, unde poliţiştii au găsit cu o zi înainte urme de sânge. 

Surse apropiate anchetei au declarat că în noaptea capturării locuinţa în care ucigaşul a mers după comiterea crimei a fost monitorizată, iar trupele speciale au intrat în casă la aproximativ două ore de la momentul în care fugarul s-a adăpostit, luându-l prin surprindere, fără a fi nevoie să folosească armamentul din dotare. 

O familie care locuieşte lângă casa în care a fost prins Lepa a declarat că fugarul locuia de aproximativ o lună acolo şi era foarte respectuos cu vecinii. 

Aceeaşi familie a declarat că de fiecare dată când l-au văzut, pe bărbat acesta avea ochelari de soare la ochi, o şapcă în cap şi borseta în care i-a fost găsit pistolul la brâu. 

Procurorii vor cere închisoare pe viaţă După capturare, Marcel Ionel Lepa a fost dus la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu ocazia căreia cele două gloanţe pe care le-a încasat, în urmă şi cot, când a fost urmărit i-au fost extrase de medici. 

După aproximativ 2-3 zile de spitalizare, Lepa ar putea fi dus la Parchetul Tribunalului Timiş pentru audieri. Procurorii îl acuză de trei fapte:  ultraj în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. 

Dacă va fi găsit vinovat, având în vedere antecedentele sale penale, dar şi faptul că a omorât un poliţist în timp ce încerca să fugă de executarea unei pedepse cu închisoarea, Marcel Ionel Lepa riscă închisoare pe viaţă. De altfel, surse judiciare au declarat că aceasta va fi pedeapsa pe care o vor cere procurorii. 

Pedeapsa primită de ultimul ucigaş de poliţist din Timiş Ultimul caz din Timiş în care un poliţist a fost omorât în misiune s-a petrecut în octombrie 2009, la Sânnicolau Mare. 

Gheorghe Breazu, un tânăr de 19 ani, încerca să fure din mai multe maşini, când a fost surprins de poliţistul de frontieră Tiberiu Sîrbu (38 de ani). 

Poliţistul l-a urmărit pe Breazu şi apoi s-a încăierat cu hoţul. Breazu a reuşit să pună mâna pe pistolul poliţistului şi l-a împuşcat, apoi a fugit în Ungaria. 

Criminalul a fost prins la câteva sute de metri de graniţă, de poliţiştii maghiari şi a fost adus în lanţuri înapoi în România. În primă instanţă, criminalul a primit condamnare pe viaţă. dar la Curtea Supremă pedeapsa i-a fost redusă la 25 de ani. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării