main logo
1165

Crima de la Caracal: Noi dezvăluiri despre polițistul care a vorbit ultimul cu Alexandra

În cazul Caracal, verdictul final al anchetei a fost anunţat, de fapt, la doar câteva ore după ce poliţiştii intraseră în curtea lui Dincă.

Caracal: Dezvăluiri despre polițistul care a vorbit ultimul cu AlexandraFoto: libertatea.ro

Era vineri, 26 iulie, ora 08:00, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Cu mult înainte ca legiştii să fi stabilit dacă oasele găsite sunt umane. Şi fără ca Dincă să fi recunoscut crima. Cel care a ieșit din curtea lui Dincă și a anunţat primul că “fetele au fost găsite arse” e poliţistul Constantin Pistol, cel care a vorbit ultimul la telefon cu Alexandra. 

Miercuri, 24 iulie, ora 10:00. Alexandra Măceşanu urcă într-o maşină de ocazie din faţa casei sale din Dobrosloveni şi dispare fără urmă. Seara, părinţii sesizează poliţia, iar colegii fetei anunţă dispariţia pe Facebook. 

Joi, 25 iulie. Dimineaţa, presa preia anunţul şi face un apel public pentru găsirea Alexandrei. La ora 12:00, procurorul Liviu Vasilescu de la DIICOT – ST Craiova vede la televizor ştirea despre Alexandra. El se ocupa de dosarul dispariţiei Luizei Melencu. 

Procurorul DIICOT observă că există asemănări între cele două cazuri (Caracal, maşina de ocazie, vârsta fetelor) şi pleacă imediat spre Caracal, conform unui raport întocmit ulterior de Parchetul General. Şi jurnaliştii sesizează că între dispariţia Luizei şi cea a Alexandrei poate să existe  o legătură.

La 15:30, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt îl sună pe comisarul-șef Nicolae Alexe, care se afla la comanda inspectoratului, spunându-i că “cei de la presă vor mai multe detalii despre dispariţie, întrucât minora fusese sechestrată” (Raportul M.A.I.). 

Aşteptarea presei ia sfârşit a doua zi de dimineaţă, în jurul orei 8:00, când pe Facebook apare anunţul “fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse”. 

Vestea e însoţită de adresa exactă la care poliţiştii făceau percheziţii în acel moment, dar şi de o poză cu oamenii legii adunaţi în faţa porţii lui Dincă. 

Mesajul postat de martorul din fața curții lui Dincă, în dimineața percheziției Vineri, 26 iulie. Percheziţia în curtea lui Dincă a început la ora 6:00 dimineaţa. 

Trei ore mai târziu, toată lumea aflase deja nu doar adresa inculpatului (lucru neobişnuit în dosarele penale), dar şi verdictul anchetei, chiar dacă a fost anunțat ca ipoteză. În doar câteva minute, postarea a devenit virală pe Facebook.

Mesajul despre fetele dispărute a devenit viral în scurt timp Iar presa a preluat imediat informaţia.

Vineri, 26 iulie. Percheziţia în curtea lui Dincă a început la ora 6:00 dimineaţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării