main logo
466

Crește numărul cazurilor de COVID în China: Metrourile, parțial închise

Un parc de distracții din Beijing și mai multe cartiere din orașele Wuhan și Guangzhou au fost închise miercuri de autorități după ce numărul infectărilor cu COVID-19 a început să crească din nou, informează Reuters.

Crește numărul cazurilor de COVID în China: Metrourile, parțial închise

Noul lockdown impus de autorități vine ca măsuri de prevenire a COVID-19, după ce numărul infectărilor a reînceput să crească în toată țara, în ciuda politicii dure antivirus a Chinei, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Parcul de distracții Universal Beijing Resort nu a indicat când se va redeschide, dar a spus că va rambursa sau va reprograma biletele.

Beijing, care are unele dintre cele mai stricte bariere anti-COVID de intrare din China, a înregistrat o creștere a infecțiilor după sărbătorile naționale de Săptămâna de Aur de la începutul acestei luni.

Pentru 25 octombrie, orașul a raportat 19 cazuri simptomatice și o infecție asimptomatică, în timp ce țara în ansamblu a raportat un total de 1.407 cazuri noi, cel mai mare număr din ultimele 12 zile.

Wuhan, unde noul coronavirus a apărut în urmă cu aproape trei ani, a închis districtul Hanyang după o creștere a cazurilor.

Între 26 octombrie și 30 octombrie, celor peste 800.000 de oameni din district li s-a spus să rămână acasă, deoarece serviciile au fost limitate în diferite sectoare, au declarat autoritățile într-o notificare.

Spitalul Union din Wuhan a suspendat serviciile de ambulatoriu după ce un membru al personalului de la o cantină a fost testat pozitiv, a spus spitalul într-un comunicat. Universitățile din Wuhan au revenit, de asemenea, la predarea online.

„Este deja al treilea an și lucrurile stau în continuare așa”, a declarat pentru Reuters Joy Dai din Wuhan, care lucrează în sectorul turismului.

„Ma afectează atât mental, cât și fizic... dar sunt neajutorat în toate acestea, așa că am învățat să accept”, a spus el.

Orașul Guangzhou, care a raportat marți 27 de cazuri noi de coronavirus simptomatic local și 46 de cazuri asimptomatice, a clasificat încă cinci dintre districtele sale ca fiind cu risc ridicat: Huangpu, Nansha, Panyu, Yuexiu și Conghua.

Metropola sudică și centrul de producție au oprit deja activitățile sociale zilnice și au cerut teste în masă în districtele Haizhu și Baiyun.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării