main logo
814

Crește numărul cererilor de azil în Germania din partea cetățenilor turci

Numărul cetățenilor turci care cer azil în Germania ca urmare a tensiunilor tot mai mari din țara lor a crescut în primele șase luni ale lui 2016, majoritatea dintre aceste cereri provenind de la membrii minorității kurde din Turcia, potrivit datelor furnizate de Biroul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF), publicate vineri de cotidianul Tagesspiegel, citat de EFE și DPA.

Crește numărul cererilor de azil în Germania din partea turcilorNumărul cetățenilor turci care cer azil în Germania ca urmare a tensiunilor tot mai mari din țara lor a crescut în primele șase luni ale lui 2016.

Un număr de 1.719 de solicitări de azil au fost depuse de cetățeni turci în primele șase luni ale anului 2016, aproape la fel de multe ca solicitările depuse pe durata întregului an 2015, care s-au ridicat la 1.767, potrivit cifrelor de la BAMF. Anul trecut, din cele 1.767 de cereri de azil din partea cetățenilor turci, 1.428 proveneau de la etnici kurzi.

Aproape 88% dintre solicitările de azil — 1.510 solicitări — provin de la persoane de origine kurdă, a declarat un purtător de cuvânt al BAMF pentru Tagesspiegel, adăugând că mulți dintre solicitanții de azil înregistrați în Germania au fugit din regiunile cu majoritate kurdă din sud-estul Turciei.

Sud-estul Turciei a fost scena celor mai grave violențe din ultimele două decenii, după ce partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, scos în afara legii) a denunțat acordul de încetare a focului încheiat cu guvernul de la Ankara. Cu toate acestea, și în pofida situației dramatice din sud-estul Turciei, rata de soluționare favorabilă a cererilor de azil a scăzut semnificativ, scrie EFE.

DPA amintește totodată că autoritățile turce efectuează epurări fără precedent în căutarea persoanelor bănuite că ar fi implicate în tentativa de lovitură de stat eșuată din 15 iulie. BAMF nu a putut preciza dacă puciul eșuat și consecințele acestuia au vreun impact asupra numărului de cetățeni turci care părăsesc Turcia și ajung în Germania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării