main logo
1481

Craniul ciudat al unei femei din antichitate, descoperit în Rusia

Rămășițele unei femei, considerată a fi o femeie din antichitate, au fost găsite în timpul unor săpături pe un sit vechi de morminte din sudul Rusiei, relatează RT.com.

Craniul ciudat al unei femei din antichitate, descoperit în Rusia

În 2017, în orașul rus Nazran au fost descoperite, în urma mai multor săpături, scheletele a numeroase animale sălbatice ori domestice, dar și obiecte din ceramică și săgeți de bronz, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Însă, cea mai impresionantă descoperire a fost scheletul unei femei, care datează din secolele al IV-lea sau al VI-lea.

Scheletul este unic datorită deformării craniului și a gâtului. Forma capului, cunoscută sub numele științific de „deformare craniană artificială”, este un fel de tradiție cunoscută în rândul mai multor popoare. Craniul femeii descoperite seamănă foarte mult cu ceea ce noi credeam că ar putea fi un extraterestru în zilele noastre.

„Istoria cunoaște multe exemple de schimbare intenționată asupra formei capului”, a spus un reprezentant al Centrului arheologic Yevgeny Krupnov care a realizat sapăturile.

Craniile erau alungite din copilărie, folosind inele, ca semn al unui statut special, și anume acela de-a conduce o societate. Strămoși din diferite triburi au fost descoperiți că au avut craniile alungite.

În 2018, oamenii de știință au identificat rămășițe vechi de 1.500 de ani ale unor mirese care proveneau din familii nobile, din Bulgaria și România, cu cranii în formă de turn.

De asemenea, în Peru au fost descoperiți 38 de membri de rang înalt cu cranii în forma de lacrimă, reprezentând rangul înalt de care aparțineau.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării