main logo
2256

Cozi și încăierări în magazinele din Bulgaria: Un bărbat a murit

Un bărbat de 77 de ani a murit în Bulgaria, după ce a stat ore în șir la o coadă care se formase într-un magazin din Burgas pentru o promoție la ulei de floarea-soarelui.

Cozi și încăierări în magazinele din Bulgaria: Un bărbat a murit

În mai multe orașe din Bulgaria au fost cozi și încăierări pentru ulei, în condițiile în care s-a creat o adevărată isterie – total nejustificată, spun autoritățile – legată de o criză a acestui produs, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

O rețea de magazine a redus la jumătate prețul la ulei și în mai multe orașe din țară clienții s-au bătut efectiv pentru produsele din stoc. Au existat și conflicte între clienți și forțele de ordine. Uleiul s-a vândut cu 2,99 leva (echivalentul a 1,53 euro), în condițiile în care isteria legată de achiziționarea acestui produs a făcut ca în ultimele zile prețurile să ajungă la 5,50-6,50 leva pentru un litru.

Coada de la magazinul din Burgas se întindea pe 500-600 de metri, iar bărbatul așteptase mai multe ore. I s-a făcut rău chiar când ajunsese lângă peleții cu ulei. Ambulanța chemată la fașa locului n-a putut face altceva decât să-i constate decesul.

„Omul a murit în magazin. L-au împins și i s-a făcut rău. A fost o nebunie. Oamenii au spus că a căzut, s-a învinețit și a murit. Coada era imensă”, a povestit o clientă.

O expertiză medico-legală va stabili cauza exactă a morții bărbatului.

Au fost cozi lungi pentru ulei și în Vidin și Vrața. Imagini postate pe rețelele sociale arată cum și în capitala Sofia oamenii aleargă spre ușa unui magazin pentru a-și procura o sticlă cu ulei, scrie novinite.com. Unele dintre magazinele din capitala bulgară au introdus deja limite pentru achiziționarea de ulei.

„În Ucraina se luptă pentru libertate. În Bulgaria se luptă pentru uleiul de floarea-soarelui”, a titrat presa de la Sofia.

Toată această panică legată de ulei are legătură însă cu războiul din Ucraina și cu răspândirea zvonurilor alarmiste, în ciuda asigurărilor pe care autoritățile le dau populației că nu există motive ca să apară o criză de ulei.

În Bulgaria există cantități uriașe de ulei de floarea-soarelui. Avem semințe de floarea-soarelui pentru producția de ulei pentru încă patru ani și jumătate”, a declarat vicepremierul și ministrul economiei și industriei Kornelia Ninova, la începutul acestei săptămâni. Potrivit acesteia, evenimentele din Ucraina din ultimele zile au provocat panică, iar oamenii au început să se aprovizioneze cu ulei de floarea-soarelui. Ea a avertizat că în aceste condiții, tocmai cererea mare va duce la creșterea prețurilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării