main logo
5640

Cozi kilometrice la frontiera rusă: Oamenii fug după decretul lui Putin

Rușii au început să fugă în masă din țară, la câteva ore după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că 300.000 de rezerviști vor fi chemați la arme pentru războiul împotriva Ucrainei.

Cozi kilometrice la frontiera rusă: Oamenii fug după decretul lui Putin

Imagini filmate la granița Rusiei cu Finlanda arată o coadă uriașă de mașini, care se întinde pe mai mult de 30 de kilometri. Mii de bărbați încearcă să plece din țară înainte să fie sunați ca să se prezinte la unitățile militare, relatează Daily Star, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Finlanda va pregăti o "soluţie naţională" pentru a restrânge şi mai mult sau chiar a interzice complet accesul cetăţenilor ruşi, a declarat miercuri agenţiei France Presse ministrul de Externe, Pekka Haavisto, potrivit Agerpres.

Cozi imense de autoturisme s-au format și la granița cu Georgia.

Iar majoritatea avioanelor care au plecat miercuri din Rusia nu mai aveau vreun loc liber. Puținele bilete care se mai găseau ajungeau la 120.000 de ruble, adică în jur de 2.000 de euro.

Pe rețelele de socializare au apărut numeroase postări în care oameni disperați anunțau că vor să plece din Rusia pe orice cale posibilă, unii dintre ei mergând pe jos până la graniță.

Au izbucnit proteste în peste 30 de orașe, iar mișcările de revoltă au continuat până seara târziu. Peste 1.400 de protestatari au fost arestați și urcați în autobuze ale poliției.

Vladimir Putin a explicat că decizia de a mobiliza rezerviștii era necesară pentru a proteja „integritatea teritorială a patriei, independenţa şi libertatea”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării