21 noi, 2020 19:00
337
0

COVID: Centrele comerciale din Polonia se redeschid pe 28 noiembrie

21 noi, 2020 19:00
337
0

Centrele comerciale din Polonia se vor redeschide pe 28 noiembrie, a anunţat sâmbătă premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters.

COVID: Centrele comerciale din Polonia se redeschid pe 28 noiembrie

Şcolile poloneze vor rămâne închise până la 24 decembrie. Măsurile sunt luate în contextul pandemiei de COVID-19, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Executivul de la Varşovia a închis, începând din 7 noiembrie, sălile de concerte, teatrele şi alte obiective publice după o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19 în Polonia.

''Există o condiţie: disciplina fiecărui mall, fiecărui magazin de mobilă. În caz contrar, aceste magazine vor fi închise'', a declarat Morawiecki într-o conferinţă de presă.

''Aceste decizii pot salva sute de mii de locuri de muncă, iată de ce le adoptăm'', a spus premierul polonez.

El a lansat un apel către conaţionali să evite călătoriile în perioada sărbătorilor de iarnă, explicând că guvernul examinează restricţii pentru a limita deplasările.

''Reducerea contactelor este fundamentală pentru evoluţia pandemiei. Lucrăm la opţiunile juridice pentru reducerea circulaţiei'', a subliniat Mateusz Morawiecki.

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, a scăzut substanţial în sondaje în ultimele săptămâni pe fondul criticilor împotriva modului în care gestionează epidemia de COVID-19.

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile pentru persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19. Ţara a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere a numărului de persoane testate pozitiv.

Polonia a raportat sâmbătă 24.213 de noi cazuri de COVID-19 şi 574 de decese în 24 de ore. Numărul total al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în această ţară a ajuns la 843.475, iar cel al deceselor cauzate de COVID-19 la 12.714. Începând din martie, ziua cu cele mai multe noi cazuri de COVID-19 (27.875) în Polonia a fost 7 noiembrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Varşovia. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter