main logo
2154

COVID-19 în lume. Specialiştii avertizează: ce e mai rău urmează

Pandemia de coronavirus atinge un nou vârf la nivel global conform OMS care raportează peste 220.000 de noi infectări.

COVID-19 în lume. Specialiştii avertizează: ce e mai rău urmeazăFoto: Mediafax

Marile state sunt şi cele care se află în centrul acestui vârf, SUA şi Brazilia raportând cifre mari, în aceeaşi situaţie fiind Africa de Sud şi India, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Statele Unite au raportat peste 66.000 de infectări într-o zi. SUA a obţinut dealtfel livrările de remdesivir pentru următoarele trei luni astfel că momentan toată producţia se va îndrepta spre americani.

Numărul total de bolnavi de COVID 19 este 17.745.876.

4,7 milioane sunt cazuri de COVID încă active.

SUA, Brazilia şi India conduc topul total de îmbolnăviri cu aproape 5 milioane de cazuri, urmate de Rusia.

Paradoxal, China, deşi este originea pandemiei a raportat doar circa 80.000 astfel că nu se află nici în top 10.

Gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson plănuieşte să producă miliarde de doze de vaccin anticoronavirus până la sfârşitul lui 2021.

CEO-ul Alex Gorsky a declarat că nu ar fi suficient ca societatea va reveni la normalitate: „Există un mit care spune că din momentul în care vom avea un vaccin, viaţa îşi va reveni la normal – că putem să batem palma şi să revenim la vechile obiceiuri. Nu cred că va fi cazul”, a spus CEO-ul.

Marea Britanie consideră că purtarea măştilor în magazine va încetini răspândirea virusului. Măsură a devenit obligatorie din 10 iulie.

Directorul OMS Tedros Ghebreyesus a precizat:

”Prieteni, nu vă lăsăţi amăgiţi, cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci mai degrabă lipsa de conducere responsabilă şi solidaritate. E o tragedie care ne pune în situaţia de a pierde mulţi prieteni, mulţi apropiaţi. Elementele de care aveam cea mai mare nevoie sunt direcţia corectă dată de conducători, participarea comunitaţii şi solidaritatea colectivă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării