main logo
376

Corpurile celor doi români, morţi în atentatele din Afganistan, au ajuns în România

Camarazii şi rudele i-au aşteptat acasă pe cei doi romani care au pierit săptămâna trecută în cele două atentate din Afganistan.

Corpurile celor doi români, morţi în Afganistan, au ajuns în România

Militarul român şi un reprezentant al ambasadei noastre din Kabul, morţi la datorie, au fost repatriaţi cu onoruri militare, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Diplomatul Vasile Rădună şi sublocotenentul post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi au fost aduşi acasă cu un avion militar Hercules.

În noaptea de 2 spre 3 septembrie, Vasile Rădună, tatăl unei fetiţe de 9 ani, era la datorie la paza Ambasadei României din Kabul. Atunci, talibanii au atacat complexul Green Village, în care se afla şi ambasada noastră. Diplomatul a murit apărându-şi colegii, iar un alt roman a fost rănit grav.

La două zile de la primul atac, militarul Ştefan Ciprian Polschi, avea să moară, într-un nou atentat al talibanilor. Sublocotenentul era într-o misiune când o maşină capcană a talibanilor a explodat. Militarul, tatăl a doi copii, avea 15 ani de experienţă în armată. A fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis.

Această ceremonie ne pune în faţa unui alt moment dur, acela de a număra militarii morţi în teatrele externe. 30 de militari romani au murit la datorie, 27 dintre ei doar în Afganistan.

Atacurile violente ale talibanilor din ultima săptămână vin după ce Statele Unite ale Americii au anunţat că încep retragerea trupelor americane din Afganistan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării