main logo
865

Coronavirus la o biserică din București: 6 infectați, printre care și 2 preoți

Doi preoți, o femeie care vindea lumânări și doi diaconi de la o biserică din București au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

COVID-19 la o biserică din București: 6 infectați, printre care 2 preoțiFoto: stirileprotv.ro

”Este vorba despre biserica parohiei Sf. Dumitru Colentina, unde inițial a fost depistat pozitiv cântărețul bisericesc. Ancheta epidemiologică declanșată imediat a dus la izolarea și testarea tuturor clericilor de la parohie și a doamnei de la lumânări.

Ulterior au fost depistați pozitiv: doamna de la lumânări, doi preoți și doi diaconi. Biserica și curtea ei au fost dezinfectate de mai multe ori. Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat imediat DSP-ul. Un alt preot a fost desemnat pentru a suplini activitatea pastorală acolo”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, pentru Știrile Pro TV, transmite Știri.md.

În prezent, cele 6 persoane sunt internate la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

La această oră, în urma centralizării datelor la nivel național, inclusiv de la nivelul Municipiului București, numărul persoanelor aflate în carantină este 6.016, iar numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu este 100.199.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării